top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαKRL Medical

Τι είναι οι επαναληπτικές συνεδρίες και Πότε πρέπει να γίνονται?

Έγινε ενημέρωση: 30 Νοε 2023

o Η επανεξέταση στην αποτρίχωση με λέιζερ (επαναληπτική συνεδρία) είναι μια διαδοχική συνεδρία που προγραμματίζεται αυστηρά από 7 έως και 14 ημέρες μετά την αρχική/κύρια συνεδρία και είναι δωρεάν. Οι τρίχες οι οποίες στοχεύονται σε αυτή τη συνεδρία, είναι τρίχες πλούσιες σε μελανίνη (σκουρόχρωμες/μαύρες), των οποίων όμως οι θύλακες δεν έχουν ήδη καταστραφεί κατά τη βασική συνεδρία.

Ενώ ο στόχος του επανέλεγχου είναι να επιτευχθεί η εξάλειψη των τριχών που τυχών δεν απομακρύνθηκαν πλήρως κατά την κύρια/βασική συνεδρία, είναι σημαντικό να προσέξουμε την εκτέλεση τους. Πολύ συχνά μπορεί να διαταραχθεί ο κύκλος ανάπτυξης των τριχών και αυτό να οδηγήσει σε λιγότερο επιθυμητά μακροχρόνια αποτελέσματα, γι αυτό και προτείνεται να γίνονται (εφόσον χρειαστεί) μόνο μετά τις πρώτες 1-4 κύριες συνεδρίες, προτού μπούμε σε φάση συντήρησης.

Για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων, είναι βασικό να ακολουθηθεί ένα καλά χρονικά αποστασιοποιημένο πρόγραμμα συνεδρίας βασισμένο σε ατομικούς παράγοντες, μετά από οδηγία του προσωπικού. Η κατανόηση του κύκλου ανάπτυξης των τριχών βοηθά να εξηγηθεί η σημασία της χρονικής απόστασης επανεξέτασης στην αποτρίχωση με λέιζερ.


o ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ: Η εκτέλεση του επανέλεγχου με λέιζερ πολύ συχνά, ειδικά μετά την τέταρτη κύρια συνεδρία, μπορεί να διαταράξει τους φυσικούς κύκλους ανάπτυξης των τριχών και να οδηγήσει σε λιγότερο προβλέψιμα και λιγότερο ιδανικά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Ο κύκλος ανάπτυξης των τριχών αποτελείται από τρεις βασικές φάσεις:

· Αναγενής Φάση (Ενεργή Ανάπτυξη):

Αυτή είναι η φάση ενεργής ανάπτυξης του τριχοφόρου θύλακα. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, η τρίχα αναπτύσσεται ενεργά, και το τριχοφόρο είναι πιο δεκτικό στη συνεδρία με λέιζερ.

· Καταγενής Φάση (Μεταβατική Φάση):

Αυτή είναι μια σύντομη μεταβατική φάση όπου το τριχοφόρο αρχίζει να συρρικνώνεται και η ανάπτυξη των τριχών σταματάει. Η τρίχα αποσυνδέετ


αι από την παροχή αίματος και προετοιμάζεται να εισέλθει στη φάση ανάπαυσης.

· Τελογενής Φάση (Φάση Ανάπαυσης):

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, το τριχοφόρο είναι σε κατάσταση ανάπαυσης, και δεν υπάρχει ανάπτυξη τριχών. Τελικά, η παλιά τρίχα απολύεται (για να μπορέσει να πέσει), και το τριχοφόρο εισέρχεται ξανά στην αναγενή φάση για να ξεκινήσει ένα νέο κύκλο ανάπτυξης τριχών.

o Η αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης με λέιζερ είναι υψηλότερη κατά την αναγενή φάση, όπου τα τριχοφόρα περιέχουν την περισσότερη μελανίνη (χρωστική ουσία), κάνοντας τα πιο ευάλωτα στην ενέργεια του λέιζερ. Καθώς δε βρίσκονται όλα τα τριχοφόρα στην αναγενή φάση ταυτόχρονα, είναι απαραίτητες πολλαπλές συνεδρίες για να επιδράσουμε σε τρίχες σε διάφορα στάδια του κύκλου ανάπτυξης.

Ωστόσο, η εκτέλεση επανέλεγχου με λέιζερ όταν αυτό δεν προτείνεται από τους επαγγελματίες του χώρου, μπορεί να διαταράξει το φυσικό κύκλο ανάπτυξης των τριχοφόρων. Αντί να επιτρέπουμε στα τριχοφόρα να προχωρούν φυσιολογικά, επαναλαμβανόμενες και συχνές επεμβάσεις με λέιζερ θα διαταράξουν τον συγχρονισμένο προγραμματισμό. Αυτό θα οδηγήσει στην "κολλημένη" φάση ορισμένων τριχοφόρων ή στην πρόωρη είσοδο στην αναγενή φάση, με αποτέλεσμα την άνιση ανάπτυξη των τριχών.

Για να επιτύχουμε τα επιθυμητά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, συνιστάται να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα συνεδρίας με κατάλληλα διαστήματα μεταξύ των συνεδριών, όπως αυτό προτείνεται από το χώρο μας. Αυτό επιτρέπει αρκετό χρόνο για τα τριχοφόρα να προχωρούν φυσιολογικά μέσα από τον κύκλο ανάπτυξης.


50 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page