top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαKRL Medical

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ SPF?

Το SPF σημαίνει "Παράγοντας Προστασίας από τον Ήλιο". Είναι ένα μέτρο που χρησιμοποιείται για να υποδείξει πόσο αποτελεσματικά ένα ηλιοφανές προστατευτικό προϊόν μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από τις επιβλαβείς επιδράσεις της υπεριώδους (UV) ακτινοβολίας του ήλιου. Συγκεκριμένα, το SPF μετρά το επίπεδο προστασίας κατά των ακτινοβολιών UVB, που είναι αυτές που προκαλούν τα ηλιακά εγκαύματα.

Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός του SPF, τόσο μεγαλύτερη προστασία παρέχει.

Εδώ είναι μια γενική κατευθυντήρια γραμμή για το τι σημαίνουν οι αριθμοί SPF σε όρους προστασίας:

o SPF 15: Μπλοκάρει περίπου το 93% των ακτινοβολιών UVB. Συνίσταται η ανανέωση μετά από 15 λεπτά όταν βρίσκεστε στον ήλιο.

o SPF 30: Μπλοκάρει περίπου το 97% των ακτιν

οβολιών UVB. Συνίσταται η ανανέωση μετά από 30 λεπτά όταν βρίσκεστε στον ήλιο.

o SPF 50: Μπλοκάρει περίπου το 98% των ακτινοβολιών UVB. Συνίσταται η ανανέωση μετά από 50 λεπτά όταν βρίσκεστε στον ήλιο.


Σημειώστε πως κανένα ηλιοφανές προστατευτικό προϊόν δεν μπορεί να προσφέρει 100% προστασία.

Συνιστάται η χρήση αντηλιακού προϊόντος με ευρύ φάσμα προστασίας και SPF 30 ή περισσότερο για να παρέχεται κατάλληλη προστασία τόσο από ακτινοβολίες UVB όσο και από ακτινοβολίες UVA. Είναι σημαντικό να ανανεώνετε την εφαρμογή του προστατευτικού προϊόντος κάθε δύο ώρες, ή πιο συχνά αν κολυμπάτε ή ιδρώνετε, για να διατηρήσετε την αποτελεσματικότητά του.

Να θυμάστε πως το SPF υποδεικνύει μόνο την προστασία κατά των ακτινοβολιών UVB, επομένως είναι επίσης κρίσιμο να αναζητήσετε ένα αντηλιακό προϊόν με ευρύ φάσμα προστασίας που προσφέρει προστασία κατά των ακτινοβολιών UVA, προκειμένου να διασφαλίσετε πλήρη προστασία από τον ήλιο.


7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page