top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαKRL Medical

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΘΥΛΑΚΙΚΟ ΟΙΔΗΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ?

Έγινε ενημέρωση: 1 Δεκ 2023

o Το περιθυλακικό οίδημα ή οίδημα τριχοφόρων, αναφέρεται στο πρήξιμο ή τη φλεγμονή της περιοχής γύρω από τους τριχοφόρους θύλακες. Πρόκειται για μια συνηθισμένη επίπτωση που μπορεί να εμφανιστεί μετά από συνεδρία με λέιζερ αποτρίχωσης Αλεξανδρίτη. Μοιάζουν θα λέγαμε με καρουμπαλάκια των θυλάκων κόκκινα.


o Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αποτρίχωσης με λέιζερ Αλεξανδρίτη, η ενέργεια του λέιζερ στοχεύει στη μελανίνη του πιλοφόρου τριχοειδούς. Η απορρόφηση της ενέργειας θερμαίνει τους πιλοφόρους, οδηγώντας στην καταστροφή τους.


o Το περιθυλακικό οίδημα αποτελεί φυσιολογική αντίδραση στη συνεδρία με λέιζερ και είναι μια προσωρινή παρενέργεια που υποχωρεί μέσα σε λίγες ώρες έως λίγες ημέρες μετά τη διαδικασία.


o Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το περιθυλακικό οίδημα είναι μια συνηθισμένη και αναμενόμενη αντίδραση και υποδεικνύει ότι η συνεδρία λέιζερ εστιάζει αποτελεσματικά στους τριχοφόρους θύλακες. Ωστόσο, για τη διαχείριση αυτής της παρενέργειας και για την προώθηση της ταχύτερης ανάρρωσης, συνιστάται να ακολουθείτε τις οδηγίες φροντίδας μετά τη συνεδρία που παρέχονται από το χώρο μας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση δροσερών συσκευασιών ή κρεμών καταπράυνσης για να μειώσετε το άβολο αίσθημα και τον ερεθισμό.



o Ανακεφαλαιώνοντας, το περιθυλακικό οίδημα είναι μια προσωρινή αντίδραση στο λέιζερ αποτρίχωσης με Αλεξανδρίτη, και δεν πρέπει να αποτελεί ανησυχία. Εάν υπάρχουν οποιαδήποτε επίμονα ή ανησυχητικά συμπτώματα μετά τη διαδικασία, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν καταρτισμένο επαγγελματία λέιζερ για σωστή αξιολόγηση και καθοδήγηση.

90 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page