top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαKRL Medical

Απορίες σχετικά με το Laser Αλεξανδριτη! - Πως λειτουργεί?

Έγινε ενημέρωση: 30 Νοε 2023

ü ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΛΕΙΖΕΡ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗ:



o ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΚΛΕΚΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΘΕΡΜΟΛΥΣΗΣ:

Το λέιζερ Αλεξανδρίτη εκπέμπει μία συγκεντρωμένη δέσμη φωτός σε ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος (συνήθως 755 νανόμετρα). Αυτό το μήκος κύματος απορροφάται υψηλά από τη μελανίνη που υπάρχει στους τριχοφόρους θύλακες. Η μελανίνη είναι υπεύθυνη για το χρωματισμό της τρίχας και παίζει επίσης κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη της. Όταν το λέιζερ κατευθύνεται προς το δέρμα, η μελανίνη στον άξονα της τρίχας και των τριχοφόρων θυλάκων απορροφά την ενέργεια του λέιζερ. Το γύρω δέρμα έχει σχετικά λιγότερη μελανίνη, οπότε δεν επηρεάζεται από το λέιζερ. Αυτή η εκλεκτική απορρόφηση της ενέργειας του λέιζερ από τους θύλακες είναι το κλειδί για την αποτελεσματική αποτρίχωση.


o ΘΕΡΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ:

Καθώς η μελανίνη στους θύλακες απορροφά την ενέργεια του λέιζερ, μετατρέπεται σε θερμότητα. Αυτή η τοπική θερμότητα καταστρέφει τους τριχοφόρους θύλακες αναστέλλοντας την ικανότητά τους να ξαναμεγαλώσουν οι τρίχες. Η θερμότητα που δημιουργείται κατά τη διαδικασία είναι προσεκτικά ελεγχόμενη για να αποφευχθεί βλάβη στο δέρμα.


o ΦΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ:

Οι τρίχες αναπτύσσονται σε κύκλους και όχι όλοι οι τριχοφόροι θύλακες παράγουν τρίχες ταυτόχρονα. Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι πιο αποτελεσματική όταν οι τρίχες βρίσκονται σε φάση ενεργής ανάπτυξης (αναγενής φάση της τρίχας). Αφού μόνο ένα ποσοστό από τους τριχοφόρους θύλακες βρίσκεται σε αυτή τη φάση ανά πάσα στιγμή, χρειάζονται αρκετές συνεδρίες με συγκεκριμένες χρονικές αποστάσεις μεταξύ τους για να στοχευθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι θύλακες.


o ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ:

Μετά τη συνεδρία με λέιζερ, η στοχευμένη περιοχή ίσως εμφανίσει ήπια ερυθρότητα, οίδημα (περιθυλακικά), κνησμό, που συνήθως επιμένουν από μερικές ώρες έως και μία ημέρα μετά τη συνεδρία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο προ της συνεδρίας έπειτα από ενημέρωση από τους επαγγελματίες του χώρου.


8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page