top of page
Αναζήτηση
Εικόνα συγγραφέαKRL Medical

ΕΑΝ ΞΥΡΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΘΕΣ ΤΡΙΧΕΣ/ΧΝΟΥΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΙΖΕΡ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗ;

Έγινε ενημέρωση: 1 Δεκ 2023

o Το ξύρισμα των κεράτινων τριχών (επίσης γνωστών ως χνούδι) πριν από την επιβολή λέιζερ αποτρίχωσης Αλεξανδρίτη ενδέχεται να μην οδηγήσει σε μόνιμα αποτελέσματα για αυτούς τους τύπους τριχών. Οι κεράτινες τρίχες είναι συνήθως λεπτές, ανοιχτόχρωμες και λιγότερο εμποτισμένες με μελανίνη, που σημαίνει ότι έχουν μικρότερη ανταπόκριση στη λέιζερ συνεδρία.

o Η αποτελεσματικότητα της λέιζερ αποτρίχωσης εξαρτάται από την παρουσία μελανίνης στους τριχοφόρους θύλακες. Το λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι πιο

αποτελεσματικό σε τρίχες που βρίσκονται σε ενεργή φάση ανάπτυξης με επαρκή περιεκτικότητα μελανίνης, όπως οι τερματικές τρίχες (ακανόνιστες, εμποτισμένες τρίχες). Όταν υπάρχουν κεράτινες τρίχες, ενδέχεται να μην έχουν αρκετή μελανίνη για να απορροφήσουν αποτελεσματικά την ενέργεια του λέιζερ, κάτι που μπορεί να μειώσει τη μακροπρόθεσμη επίδραση του λέιζερ σε αυτές τις τρίχες.


o Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ξύρισμα των κεράτινων τριχών πριν από τη συνεδρία με λέιζερ μπορεί να μειώσει προσωρινά την ορατότητά τους, αλλά αυτές μπορεί να αναπτυχθούν ξανά με την πάροδο του χρόνου, ειδικά αν δεν πλήττονται αποτελεσματικά από το λέιζερ.


o Είναι απαραίτητο να προηγηθεί μια συμβουλευτική με τις επαγγελματίες αισθητικούς ή νοσηλεύτριες, για να καθοριστεί η πιο κατάλληλη μέθοδος αφαίρεσης τριχών βάσει του τύπου της τρίχας, του τύπου του δέρματος και των στόχων της συνεδρίας.

11 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page