Τί πρέπει να προσέξω όταν επιλέγω να κάνω τη θεραπεία laser αποτρίχωσης Αλεξανδρίτη?

Έγινε ενημέρωση: 31 Μαρ 2020


Έχετε επιλέξει να προβείτε σε θεραπεία laser αποτρίχωσης με Αλεξανδρίτη για να απαλλαγείτε απο την ανεπιθύμητη τριχοφυία? Συγχαρητήρια! Είναι η καλύτερη επιλογή που κάνατε για εσάς ή για προσφιλές σας πρόσωπο.

Πώς όμως θα επιλέξετε το σωστό μέρος για να γίνει αυτή η σειρά θεραπειών?

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε Δερματολογικό Ιατρείο έναντι Κέντρου αισθητικής. Ο λόγος πέραν της αμφισβήτησης οτι μπορεί ένα αισθητικό κέντρο να διατηρεί ένα μηχάνημα Αλεξανδρίτη χωρις την έγκριση του Ιατρικού Συλλόγου δεν είναι μόνο ένασ.

Ο δερματολόγος έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο σπουδών πάνω στο δέρμα περίπου 10 ετίας το λιγότερο. Έπειτα έχει εκπαιδευτεί σε νοσοκομειακό υπόβαθρο για την εξειδίκευση σε νόσους του δέρματος και τη χρήση λέιζερ μηχανημάτων. Έτσι ένας δερματολόγος είναι ο πλέον εξειδικευμένος επαγγελματίας που μπορεί να εκτιμήσει πλήρως δερματικές ανωμαλίες ή αλλεργίες και να εκτελέσει επεμβατικές θεραπείες για την ίαση του δέρματος ή την αντιγήρανση αυτού.

Ένας/μία αισθητικός έχει εκπαιδευτεί στην περιποίηση του δέρματος 3 με 4 έτη και μπορεί να ολοκληρώσει μη επεμβατικές θεραπείες με επιτυχία.

Σε πολλά δερματολογικά ιατρεία όμως δεν γίνεται πάντα ο χειρισμός του λέιζερ αποτρίχωσης απευθείας απο τους δερματολόγους. Άρτα τι διαφορά έχει αυτό που προαναφέραμε?

Στα δερματολογικά ιατρεία οι αισθητικοί που εργάζονται εκεί καθημερινά ελέγχονται από τον δερματολόγο. Οι αλλεργίες αντιμετωπίζονται άμεσα και η θηλακίτιδα είναι άμεσα ορατή ωστε να ακολουθήσει ο ασθενής τη σωστή θεραπεία. Καθημερινά οι αισθητικοί λύνουν απορίες για θεραπείες περιποίησης του δέρματος, για συνδιασμούς θεραπειών που έχουν αποτέλεσμα, και για περιπτώσεις που η τρίχα του ασθενή ΔΕΝ ευνοείται από το λέιζερ Αλεξανδρίτη και ο ασθενής δεν σπαταλά άδικα τα χρήματα του.

Οι χώροι ενός δερματολογικού ιατρείου είναι πάντοτε καθαροί. Και αυτό σημαίνει με μεθόδους αντισηψίας spray που εξασφαλίζουν μία συνολική δράση κατά των μυκήτων και gram +/- βακτηρίων. Οι χώροι ψεκάζονται και οι επιφάνειες διατηρούνται καθαρές για την αποφυγή επιμολύνσεων στο τέλος κάθε θεραπείας. Οι ιατροί δίνουν μεγάλο βάρος στην τήρηση αυτού του κανόνα με επαγγελματικής χρήσης σρπέυ.

Τα λέιζερ έχουν συχνά σέρβις. Η απόδοση ενός λέιζερ εξαρτάται 100% από την αλλαγή των αναλώσιμων εσωτερικά των μηχανημάτων.

Το λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι ένα συγκεκριμένου μήκους κύματος λέιζερ που απευθείνετε σε συγκεκριμένο φωτότυπο τρίχας και δέρματος. Ο Ιατρός ή οι αισθητικοί που δουλέυουν σε ιατρείο γνωρίζουν να σας πουν εαν θα έχει απόδοση συγκεκριμένα σε εσας ή εαν οχι. Δεν θα σας κάνουν λέιζερ εαν έχετε ξανθές τρίχες για παράδειγμα διότι γνωρίζουν οτι δεν απορροφάται η ενέργεια από αυτόού του είδους τις τρίχες και συνεπτώς δεν θα έχετε αποτελέσματα. Επίσης υπάρχουν κάποια σημεία ορμονοεξαρτώμενα και σε ανθρώπους που έχουν ανεπτυγμένη ορμονική δραστηριότητα ή σε γυναίκες με πολυκυστικές οωθήκες, το λέιζερ Αλεξανδρίτη δεν θα έχει αποτέλεσμα σε κάποια σημεία του σώματος. Αυτό ανακαλύπτεται εκ πρώτης επαφής με τον πελάτη μέσω της πρώτης συνέντευξης και εκτίμησης της τριχοφυίας.

Συνήθως στα ιατρεία δεν ακολουθείται η τακτική των πακέτων με χρήση πιστωτικών και χρεώσεις μαζικές ακόμα και ΠΡΙΝ την πρώτη θεραπεία. Συνήθως αλλά όχι πάντα, η πολιτική των ιατρείων είναι η εξατομικευμένη εξυπηρέτηση του κάθε πελάτη και φυσικά μπορεί και οι χρεώσεις να γίνονται ανά θεραπεία εφόσον ο πελάτης βλέπει αποτέλεσμα. Τούτο είναι το σωστό και το ηθικό. Πολλά ιατρεία χρησιμοποιούν την patch test δοκιμή ενός σπότ λέιζερ σε κάποιο σημέιο στο σώμα για να δούν οι πελάτες ότι το λέιζερ καίει την τρίχα και δεν είναι επίπονο.

Οι καρέκλες-κρεβάτια που χρησιμοποιούνται σε ένα ιατρείο πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την αποφυγή ατυχήματος αλλά και για την άνεση του ασθενή κατά τη θεραπεία.

Σε ένα ιατρείο μπορείτε να ζητήσετε να σας δεί ο ιατρός και για πολλά άλλα ιατρικά θέματα (ελιές, θεραπείεσ αισθητικής -μπ.οτοξ, υαλουρονικού, θεραπείες οξέων αντιγήρανσης, αφαίρεσης θηλωμάτων, μηρμηγκιές, τέρμηνθο κτλ κτλ.).

Οποιοδήποτε παράπονο έχετε από τη θεραπεία σας μπορεί να λυθεί από τον επαγγελματία υγείας και να σας παρακολουθήσει καθόλη τη διάρκεια της θεραπείας σας ώστε να νιώθετε εμπιστοσύνη.

ΠΑΡΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΑΣ.

Εμείσ στα KRL MEDICAL όπου το κάθε ιατρείο μας έχει το δικό του/δική του δερματολόγο/αφροδισιολόγο και εξειδικευμένο στη δερματοχειρουργική ιατρό έχουμε κάποιες αξίες και πιστεύω που συνοψίζονται:

#laserhairremoval #αποτριχωση #επιλογηλειζερ #δερματολογικο #μονιμηαποτριχωση #λειζερ #μπικινι #υαλουρονικο

2.675 Προβολές0 Σχόλια